Избрани Новини

22-годишна плевенчанка и приятелят й откриха портфейл с 430 лeва и го върнаха на собственичката

"Ако не ги бяхме върнали, нямаше да се чувстваме като добри хора“, категорични са Цвета и Александър

25-годишният Александър Богданов от София и 22-годишната му приятелка Цвета Ташева от Плевен намерили значителна сума пари и я върнали на собственика им – момиче от Габрово, което живее в столицата.

На 15 септември младежите посетили музей „Етър“ в Габрово. В един от възрожденските обекти – училището, двамата седнали на чиновете, писали върху пясъка и се забавлявали с предметите, използвани за обучение в миналото.

"Решихме да се разходим из помещението и да разгледаме автентичните експонати. На излизане поискахме да видим отблизо закачените на стената кожуси и торбата“, разказва Александър. Вместо това, младежът открили портфейл с 430 лева. Александър и Цвета решили, че това са пари на някой от персонала на музея и ги върнали обратно в торбата. Коментирали помежду се, че е възможно не само те да намерят портфейла, а някой, който да злоупотреби, затова разказали за случая на един от екскурзоводите. Оказало се, че в портфейла има бележка от спедиторска фирма с посочено име и телефонен номер. Благодарение на това, успели да се свържат със собственичката на парите. Преди дни тя също била в музея, забавлявала се, в училището поставила портфейла в торбата и го забравя там.

"Това не са наши пари. Ако не ги бяхме върнали, нямаше да се чувстваме като добри хора“, категорични са Цвета и Александър.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)