Откриха новата учебна година в Благоевград

"Бъдете здрави, упорити, ученолюбиви", пожела кметът

Кметът на община Благоевград инж.Румен Томов откри новата учебна година в III ОУ „Димитър Талев“. След приветствено слово за добре дошли на директора на училището Михаил Спасов и обръщение към всички ученици, прекрачващи прага за новата учебна 2020/2021 година, той даде думата на инж.Томов тържествено да я открие.
„Скъпи ученици, уважаеми учители, родители, уважаеми гости,
За мен е чест и огромно удоволствие да ви приветствам с добре дошли и да открия новата учебна година в това прекрасно училище, мога да кажа и родно, тъй като аз съм учил от 1-ви до 8-ми клас тук. В него винаги е имало много добри преподаватели, които са изграждали личности, допринесли за Благоевград, обществото и цялата държава. Скъпи ученици, бъдете здрави, упорити, ученолюбиви, защото чрез знанието можете да постигнете това, което искате да бъдете. На вас, учители, желая да бъдете търпеливи. В живота си човек винаги помни първия си учител, както аз няма да забравя моята първа преподавателка – г-жа Петрова. До ден днешен, колкото и учители да съм имал, тя винаги ще остане в съзнанието ми. Вашите преподаватели ще останат в спомените ви като добри хора, които ви помагат и държат ръката ви, докато пишете. Ще ви дават напътствия и съвети, за да израснете като личности и да успеете в живота. Пожелавам ви всичко добро, на вас, деца, и на вашите преподаватели. Бъдете живи и здрави и се пазете, колкото е възможно.
За мен е чест да открия учебната 2020/2021 година. Благодаря!‘‘
С тържества за учениците от 1-ви, 5-ти и 8-ми клас, учебната година бе открита в общо 18 училища на територията на община Благоевград.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен