Избрани Новини

При огромен интерес протече рок фестивал The Brava Balkan Fest (снимки)

Провежда се за шести пореден път

При огромен интерес протече шестото издание на създаденият в село Дъбрава рок фестивал The Brava Balkan Fest. Интересното е, че това е единствения музикален фестивал в новата история на Благоевград, който се провежда шест поредни пъти. В двата фестивални дни на сцената беше представена авторска рок музика както от утвърдени и обичани от всички рок банди като Стенли, Обратен ефект и Black Rose, така и от млади и изгряващи на хоризонта млади групи.
Едно от съпътстващите събития на фестивала беше школа по рисуване под открито небе, в която се включиха много деца, а големият художник и педагог Живко Янев напътстваше и даваше ценни съвети на участниците.
Фестивалът премина под изключително приятелски бон тон и между моторите на заклетите рокери притичваха десетки деца, които бяха дошли със своите родители.
Организаторите се пошегуваха, че поляната пред кметството на село Дъбрава и в двете фестивални вечери се превръщаше в най-голямата дискотека на открито, като стотиците присъстващи танцуваха неуморно в един ритъм - ритъма на яката рок музика!
Организатор на The Brava Balkan Fest е Асоциацията за европейско развитие на българското село, съорганизатор и домакин е кметство село Дъбрава, а тазгодишното шесто издание се провежда с финансовата подкрепа на Министерството на културата.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден