Избрани Новини

Министър Танева в Разлог: Целите, поставени за България, са абсолютно изпълними

Българското земеделие е едно от най-малко замърсяващите околната среда, поясни тя

Министърът на земеделието и горите Десислава Танева и евродепутатът Андрей Новаков посетиха Разлог. Срещата се състоя в многофункционалата зала на Народно читалище - Разлог "15 септември 1903-1909 г." На срещата присъстваха кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев и Мария Копанарова - председател на ОбС.

„Наши животновъди и земеделски производители имат насоченост в съответните региони. Всички свободни площи, които Община Разлог има като земя, в голямата си цялост са предоставени на големи земеделски производители. Административно Община Разлог подкрепя сектора. Остава предизвикателството за следващата година обектите да бъдат лицензирани“ - коментира кметът на общината.

Пред животновъдите Десислава Танева засегна няколко важни въпроса като програмата за развитие на селските райони, секторите на растениевъдство и животновъдство, земеделските практики и стопанства, обезщетения заради Covid-19, Подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ и други. Министър Танева поясни, че българското земеделие на фона на общото за Европейският съюз е едно от най-малко замърсяващите околната среда и че целите, поставени за България, са абсолютно изпълними.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов