305 първокласници ще прекрачат училищния праг за първи път тази година в Сандански

Броят на учениците в общината през учебната 2020 – 2021 г. е 4 028

Всички училища на територията на Община Сандански ще отворят врати за своите ученици на 15 септември, при спазване на всички противоепидемични мерки и разпоредби на Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката.

Тази година, въпреки пандемията и трудностите във всички сфери, училищата на територията на Община Сандански, директори, учители, ученици и родители се адаптираха успешно към наложените промени и дистанционното обучение. Изпитанията на времето засилиха необходимостта от личната среща и затова всички очакват с нетърпение прекрачването на училищни праг.

Броят на учениците в община Сандански през учебната 2020 – 2021 г. е 4028, което е с 44 повече от предходната. От тях 305 са първокласници. Всички директори са организирали нормалното протичане на учебния процес при спазване на противоепидемичните мерки съгласно насоките за избягване струпването на ученици, осигуряване на дезинфекционни препарати и готовност за дистанционно електронно обучение ако е наложително.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"