Концерт на Дуо "Радионови” ще се състои в Кюстендил

Музикалното събитие е от 18:00 ч. в парка пред читалище "Братство 1869”

Днес от 18:00 ч. в парка пред читалище „Братство 1869” в Кюстендил ще се състои класически концерт на Дуо Йосиф Радионов – цигулка и Зорница Радионова – пиано.
Йосиф Радионов е завършил Държавната музикална академия „Панчо Владигеров”. Понастоящем води собствен клас в същата академия. Лауреат е на много отличия. Бил е концертмайстор на най-прочутия български симфоничен оркестър - Софийската филхармония. Концертната му дейност обхваща солови рецитали, камерни концерти и гостувания на симфонични и камерни оркестри в България и почти всички европейски страни, Турция, Далечния изток, САЩ, Колумбия, Куба и Южна Африка.
Зорница Радионова - пианистка, е завършила Държавната музикална академия „Панчо Владигеров”. Репертоарът й включва виртуозни изпълнения на творби на Шопен, Брамс, Чайковски, Равел и др. Има солови записи в Националното радио и телевизия, както и компактдискове със съвременна българска и немска музика. Тя е активен концертант и педагог в Националната музикална академия.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"