Избрани Новини

Камбитов официално си отива от ГЕРБ

Според слуховете ще се влее в редиците на Цветанов

„Днес прекратих членството си в ПП ГЕРБ. Решение, тежко и трудно, заради миналото и емоцията ГЕРБ, но решение осъзнато и аргументирано, заради настоящето. Решение, необходимо, за да бъда честен със себе си и хората около мен“. Това обяви късно вечерта във вторник бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов.
Оттеглянето му от партийните редици не е изненада. За Камбитов от години се знае, че е един от най-приближените кадри на Цветан Цветанов в партията.
След обявяването на самостоятелен проект на Цветанов се очакваше, че именно благоевградчанинът е един от тези, които ще го последват – заедно с други изгонени от партията бивши кметове.
Още в изборната нощ след местните избори лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че загубата в Благоевград е била очаквана и че започва прочистване на партията от крепени от Цветанов кметове.
„Събрах ги Камбитов, Икономов, Котев и им казах: „Ще загубите“ – „Не, ще спечелим!“. Добре! Сега ще направим промени! Но по-добре за партията е да се очисти, да си направи изводите и да се обнови“, обяви Борисов, припомня tribune.bg.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)