Избрани Новини

Лозе, овошки и гора изгоряха в Пиринско

Отново причина енебрежност при работа с открит огън

През почивните дни в звената за ПБЗН при РДПБЗН-Благоевград са регистрирани 26 сигнала за произшествия. Ликвидирани са 20 пожара. С преки материални щети са възникнали 6 пожара.

Извършени са 3 спасителни дейности. Лъжливите повиквания са 3.

Пожари с материални загуби:

- На 4.09.2020 г. около 13:25 часа е получен сигнал за пожар в лек автомобил в местността Ушите, землище на с.Падеш. Погасен е от екип на РСПБЗН-Благоевград. Причината е техническа неизправност.

- На 4.09. около 15:36 часа е получен сигнал за пожар в смесена тора в местността Чепински рид, землище на с.Обидим. Погасен е от 3 екипа на РСПБЗН-Банско. Щетите са около 15 дка смесена гора. Причината е в процес на установяване.

- На 5.09. около 05:12 часа е получен сигнал за пожар в къща в Благоевград. Погасен е от екип на РСПБЗН-БЛагоевград. Причинота за пожара и стойността на нанесените щети са в процес на установяване.

- На 6.09. около 14:13 часа е получен сигнал за пожар в сухи треви и храсти в района на гр.Сандански. Погасен е от екип на РСПБЗН-Сандански. Щетите са около 10 бр. лози и около 20 бр. овощни дръвчета. Причината е небрежност при боравене с открит огън.

- На 6.09. около 16:49 часа е получен сигнал за пожар в сухи треви и храсти в района на с.Катунци, община Сандански. Погасен е от екип на РСПБЗН-Сандански. Щетите са около 300 кв.м лозе и около 20 бр. овощни дръвчета. Причината е небрежност при боравене с открит огън.

- На 6.09.2020 г. около 19:47 часа е получен сигнал за пожар в ел.табло в Благоевград. Погасен е от екип на РСПБЗН-Благоевград. Причината е късо съединение.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов