Избрани Новини

“RockSchool на колела” ще дава музикални уроци

Музикалното мобилно училище ще посети Кюстендил и Благоевград

Музикално общество RockSchool стартира “RockSchool на колела” - тяхна дългогодишна мечта за мобилно музикално училище. Ще пътуват от град на град със специално оборудван бус и ще провеждат музикални уроци и работилници. "Ще можем да отваряме врати на всеки площад, парк или публично пространство и да правим това, което можем най-добре - да запалваме любов към музиката и да развиваме личностни качества чрез музикално образование.   
Чрез “RockSchool на колела” искаме да дадем различни музикални инструменти в ръцете на деца и младежи, за да могат те сами да изпитат тръпката и удоволствието от свиренето на музика. Вярваме, че това ще разчупи културната изолация, в която попадат много млади хора от малки градове в страната.
А участниците в работилниците, които след това искат да започнат музикалното си образование - ще могат да го направят чрез нашите онлайн уроци по музика. Предлагаме тази възможност от години, а в последните месеци още стотици ученици предпочетоха да преминат към този тип онлайн музикално обучение. Провели сме над 4000 онлайн урока на ученици от България и чужбина", съобщават организаторите.
“RockSchool на колела” ще посети Кюстендил и Благоевград, Елин Пелин, Перник и Пазарджик, организирайки музикални уроци и работилници по китара, бас, пиано и ударни инструменти. Те ще са напълно безплатни за всеки и ще представляват кратки сесии, в които всеки се запознава с основите на свирене на съответния инструмент. А като награда всички участници ще получат ваучер за онлайн урок в RockSchool.
“RockSchool на колела” ще е на път през септември - следете за точните дати и часове в тяхната фейсбук страница.  



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов