Избрани Новини

ОИЦ - Благоевград проведе информационно събитие на открито в Струмяни

Експертите предоставиха материали за Оперативните програми и Програмата за развитие на селските райони

Днес от 13:00 часа на площада пред сградата на Общинска администрация в с.Струмяни, Областен информационен център – Благоевград проведе информационно събитие на мобилен щанд на открито.

Експертите предоставиха информационни и рекламни материали за Оперативните програми и Програмата за развитие на селските райони, както и безплатни консултации за всички заинтригувани лица.
Акцент на кампанията са мерките, финансирани със средства от европейските фондове за преодоляване последствията от пандемията Ковид-19.

До 30 септември стопаните от сектор „Животновъдство“ могат да кандидатстват за финансиране на проекти по процедура „Целеви прием за земеделски стопани в сектор Животновъдство“ по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ от мярка 4 „Инвестиции в материали активи“ от ПРСР 2014-2020 г.

18 септември пък е крайният срок за кандидатстване по на подмярка 4.1.2. „Инвестиции в земеделски стопанства по Тематична подпрограма за развитие на малки стопанства“ от мярка 4 „Инвестиции в материални активи“ от ПРСР 2014-2020 г.
Активна за подаване на проекти предложения е и процедурата BG06RDNP001-5.002- по подмярка 5.2 „Инвестиции за възстановяване на потенциала на земеделските земи и на селскостопанския производствен потенциал, нарушени от природни бедствия, неблагоприятни климатични явления и катастрофични събития“.

До 21 септември 2020 г. земеделските стопани могат да подават заявления за подпомагане и по две процедури по подмярка 21.1 за извънредно временно подпомагане за земеделските стопани по време на Ковид.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов