Безлов: Братя Галеви ги няма, но те продължиха да са темата на Дупница

Янек е свързан с братя Галеви, смята експертът

Братя Галеви ги няма от 2012 г., но те продължиха да са темата на Дупница, коментира случая с изчезването на Янек Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията. Той припомни пред БНТ, че преди 10-15 г. Дупница е имала неприятна слава.
„Стана ясно, че Янек е свързан с братя Галеви. През 2005-2006 г. Дупница стана тема в българските медии заради контрола на братя Галеви над града. Западни медии също проявиха интерес“, подчерта Тихомир Безлов.
По думите му много от нещата са се забравили и сега само се спекулира къде са братя Галеви. Няколко души от антуража им обаче продължават да движат бизнеса им, напомни Безлов.
„Вдигна се шум в Дупница. Очевидно става дума за брутален случай. Там се изсипа толкова полиция, колкото има в София“, допълни експертът по повод мащабната акция по издирването на Янек Миланов.
Според него характерна за случая е и липсата на местни медии в Дупница. Именно те са следили икономическата и криминална среда в района и от тях е започнала темата за братя Галеви преди години.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"