Избрани Новини

Благоевград почете годишнината от смъртта на Тодор Александров

Поднесоха венци и цветя

По повод 96-годишнината от смъртта на българския революционер Тодор Александров се състоя тържествен ритуал с припомняне на моменти от неговия живот и дейност от зам.областния управител на Благоевград Иван Стоянов пред бюст-паметника, намиращ се в градинката пред Съдебната палата.

Българското националноосвободително движение в Македония, представено най-ярко в лицето на ВМРО, винаги е имало един особен тип герои, чието обаяние и подвизи ги превръщат в легендарни. Един от тях е Тодор Александров. Революционния си път започва още на 16-годишна възраст, когато се включва в редиците на ВМРО. На 31 август 1924 г., на път за конгрес в Липово, Пирин планина, той е убит в местността Равна бука, край с.Сугарево.

Кметът на община Благоевград инж.Румен Томов и заместник-кметът д-р инж. Василиса Павлова, поднесоха венци в знак на признателност и почит към революционера. Паметта на Тодор Александров почетоха също общински съветници, представители на политически партии, културни и образователни институти, граждани и гости на събитието.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)