Избрани Новини

Емоционалният "Пирин Фолк“ предизвика бурни аплодисменти

11 бяха претендентите за голямата награда в конкурса за изпълнителско изкуство

Конкурсната вечер на „Пирин Фолк“ 2020 премина под знака на неповторими емоции и бурни аплодисменти. За 28-ми път Летен театър - Сандански събра на едно място изпълнители, автори, текстописци и авторитети в областта на музиката на едно място.
В конкурсите за нова авторска песен на македонска фолклорна основа и изпълнителско изкуство се представиха изпълнители от цялата страна. 14 нови авторски композиции за родината и любовта, за вярата и за надеждата прозвучаха пред публиката, телевизионните зрители и радиослушатели на най-престижния фестивал и предизвикаха взрив от емоции и спечелиха не само вниманието, но и сърцата на всички.
Единадесет бяха претендентите за голямата награда в конкурса за изпълнителско изкуство. И тук участниците се представиха отлично не само с високото ниво на изпълненията, но и с цялостното си музикално-сценично представяне.
Специална изненада за гостите и зрителите на Пирин Фолк Сандански 2020 бе красивото изпълнение на ЖФГ към НЧ "Отец Паисий 1919" - Сандански на песента „Я послушай, Яно мори“, с което се отбеляза своеобразен преход между двата конкурса.
Като гост-изпълнител на сцената се качи Володя Стоянов-Войводата, който представи три нови авторски произведения. Финалът на вечерта постави с патриотичната песен, посветена на всички сънародници по света „Брекзит Лондон 2020“, съпроводена от красива хореография и развяване на българския флаг.
Конкурсните изпълнения бяха оценявани от 7-членно фестивално жури с председател проф.Венци Димов и 6-членно журналистическо жури, начело с Даниела Маринова, музикален редактор от Радио Благоевград. Кои са спечелилите призовите места, вота на публиката в Летния театър, на телевизионните зрители и радиослушателите ще разберем довечера, когато ще се състои галаконцертът на лауреатите. Почитателите на македонската песен не само от България, но и по света, ще могат да проследят финала на 28-то издание по 4 национални телевизии – БНТ1, БНТ 4, ФЕН ФОЛК ТВ и ФЕН ТВ, две радиостанции – Радио Зорана и Радио Белла, както и онлайн в YouTube канала и официалната Facebook страница на ФЕН ФОЛК ТВ с начален час 20:45.     
Организатори са Фен Фолк ТВ, Мюзик Медия Клъстер и Община Сандански.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)