Избрани Новини

Мюзикълът "Чаплин" ще гледат в Банско

Досега мюзикълът е поставян единствено на Бродуей

Фестивалът за класическа музика Банско Опера Фест за единадесети пореден път се провежда в Банско. Снощи и тази вечер на площада в курортния град банскалии и гостите на курорта  гледат две забележителни продукции на Държавна опера Варна. Днес, във втората фестивална вечер, ще се насладят на мюзикъла „Чаплин“.
Премиерата на мюзикъла „Чаплин“ за европейска публика се състоя това лято във Варна, а само месец по-късно идва на сцената на Банско Опера Фест. Мюзикълът е създаден по либретото на Томас Мийхънт, а музиката е на Крис Къртис,  преведен е изцяло на български език. Дебютът на „Чаплин“ на Стария континент се реализира по специално договаряне с Bubbles Incorporated, S.A. & Roy Export, S.A.S. и Broadway Licensing, New York и след одобрението на наследниците на великия актьор. Досега мюзикълът е поставян единствено на Бродуей.
„Чаплин” е създаден по житейската автобиография на великия филмов актьор, режисьор, сценарист, композитор и продуцент. В ролята на Чарли - човекът, създал образа на малкия човек, обикнат от всички, но самият той борещ се за обич през целия си живот, се превъплъщава Мариан Бачев. Ще му партнират Борислав Веженов (Сидни Чаплин), Десислава Николова (Хеда Хопър), артистите, балетът и оркестърът на Държавна опера Варна. На сцената излизат 34 актьори, подбрани с национален кастинг, хореограф е Анастасия Неделчева, а сценографията е на Константин Гарнизов. Режисьор на пищната и едновременно затрогваща постановка е Борис Панкин.
Организаторите на Банско Опера Фест - Община Банско, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско и Монте Мюзик напомнят, че входът е свободен, мястото е площад „Никола Вапцаров”, а последните дни на август са прекрасен избор за планинска почивка в полите на Пирин.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)