Приключиха летните занимания за деца в разложкия музей

В инициативата са включиха над 550 деца

Официално приключиха вълнуващите летни занимания за деца в Исторически музей - Разлог. Малчуганите имаха възможност през цялото лято да се докоснат до местната история, традиции и занаяти в музея. В инициативата са включиха над 550 деца, които с радост и вълнение идваха в музея през месеците юли и август напълно безплатно. С помощта на учители, общественици и приятели на музея малчуганите добиха нови знания и умения – предоха, тъкаха, месиха тесто и точиха баница и т.н.

Организатори на инициативата са Община Разлог и Историческия музей. По време на заниманията се осъществи проект ,,Да творим в музея“ по договор изпълняван от Историческия  музей. Проектът е одобрен и финансиран от Министерството на културата и съфинансиран от Община Разлог. Закупени бяха лаптоп, дървени стативи и пастели, с които децата работиха по време на летните занимания.

„Благодарим на Министерството на културата и Община Разлог за финансирането на проекта и за цялостната подкрепа! Благодарим на всички учители, общественици и приятели на музея, с които заедно успяхме да направим лятото незабравимо за децата! – каза Манова, директор на музея.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"