Избрани Новини

Главният прокурор: Ще направим всичко възможно да не се връщат мутренските времена (видео)

Претърсват 120 кв.км в Дупница с оглед издирване на изчезналото лице

Днес главният прокурор Иван Гешев посети Дупница във връзка с провеждаща се специализирана полицейска операция по издирването на Янек Миланов. На място бе и директорът на Главна дирекция „Национална полиция“  Николай Хаджиев.
„В момента това, което са планирали колегите, заедно с наблюдаващите прокурори, е претърсване на 120 кв. км с оглед издирване на изчезналото лице. Претърсват се и много обекти и помещения“, съобщи пред журналисти главният прокурор.
На въпрос на репортери  за задържания В.К., Иван Гешев обясни, че лицето е задържано по друго досъдебно производство  за 72 часа.
„Ще направим всичко възможно да не се връщат мутренските времена. И ако някой си мисли, че сме в началото на 90-те години, ще разбере по трудния начин, че не сме“, категоричен бе Иван Гешев.
В района на Дупница започват и отделни специализирани полицейски операции по различни сегменти за противодействие на престъпността, вкл. с участието на НАП и Агенция „Митници“, съобщи още главният прокурор.
В отговор на журналисти относно връзката, която прави германското сп.„Шпигел“ между случаите на бизнесмена Емилиян Гебрев и Алексей Навални в Русия, главният прокурор заяви, че от германската страна не е искано съдействие от българската прокуратура по линия на международното правно сътрудничество. Той обаче подчерта, че ПРБ има отлично взаимодействие с германската прокуратура и ако такова бъде поискано, ще му се отговори в максимално кратък срок.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)