Избрани Новини

Доц.Кунчев: Тежестта на COVID-19 стана по-голяма

Въпреки това има тенденция за намаляване на случаите на заразени

Тежестта на COVID-19 стана по-голяма в последния месец и това притеснява здравните власти у нас, посочи пред Нова тв държавният здравен инспектор доц.Ангел Кунчев.

„Последните дни имаше доста висок брой на починалите”, коментира той. Относно деня с 18 починали доц.Кунчев разясни, че там са били събрани случаите от 2-3 дни.

„Очевидно в някои по-малки болници техническите кадри не работят събота и неделя и остават в понеделник да отчитат цялата бройка. Това е нарушение”, поясни държавният здравен инспектор. Той призна, че за ЕС може и да сме с най-висока смъртност.

„Данните за високата смъртност се анализират. Една от възможните причини, за да се случва това, е, че заразата засегна много възрастни хора в старчески домове“, допълни държавният здравен инспектор.

Въпреки това има тенденция за намаляване на случаите на заразени и доц.Кунчев изрази надежда тя да продължи. Държавният здравен инспектор коментира и въпроса с бъдещите ваксини.

„Ясно е, че ще е безплатна за всички, които желаят. Мен повече ме притеснява кога ще дойде и колко ще е ефективна”, заяви доц.Кунчев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов