Избрани Новини

Благоевградчанка направи фурор с роля в Южна Корея

Българската актриса Мира Котева е с номинация "Най-добра изгряваща звезда“ на международен фестивал

Талантливата българска актриса Мира Котева е номинирана в категория „Най-добра изгряваща звезда“ на международния фестивал за късометражни филми „Seoul Webfest”, Южна Корея.
Младата благоевградчанка е впечатлила журито на престижния фестивал с участието си в лентата на режисьора Ярослав Гоголин „Имало едно време на Хелоуин/Once Upon A Time On All Hallows’ Eve“.
Възпитаничката на университета на Хъл, Северна Англия, вече има награда за ролята си в „Имало едно време на Хелоуин“ от фестивал в  Колката, Индия, където печели приза „Най-добра актриса“.
В конкурсната програма на шестото издание на „Seoul Webfest”, който през тази година ще се проведе на 22 август, са допуснати само 190 филма. В своята категория Мира Котева ще си оспорва приза „Най-добра изгряваща звезда“ с още деветима свои колеги.
Мира Котева е родена в Благоевград. Следва „Театър и перформънс“ в университета на Хъл, Северна Англия. След като завършва образованието си, се мести в Лондон, където попада в група от артисти, наречена „Да направим сцена“. В нея актьори, режисьори, сценаристи, оператори, хора от цял свят творят, като черпят вдъхновение от всичко. Там започва да играе в експериментални късометражни филми, чрез които намира истинската си страст – киното.
Участва в различни по жанр продукции – чуждестранни филми и реклами, като за това й помагат отличният акцент и правоговор.
Мира започва кариерата си на актриса в чужбина, но иска да се развива и в България. Участвала е в театрални постановки, късометражно кино, реклами, пише статии за изкуството и твори за фестивали. В началото на месец август 2020 г. заснема първия си проект по собствен сценарий - късометражният филм „Undo“/„Крачка назад“. Лентата е снимана в родния й град и разказва житейската история за избора на съвременната, млада, търсеща жена между кариерата и любовта.
Според Мира талантливите млади хора в страната ни са много, но на българската сцена има място за всеки, който обича филмовото изкуство.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов