Обвиняем за отправени закани с убийство остава в ареста

Докато сипел заплахи, обвиняемият държал в ръката си брадва.

По искане на Районна прокуратура – Благоевград съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Г.В., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК.
Досъдебното производство срещу него е започнало след като в късен следобед на 18.08.2020 г., в телефонен разговор, проведен чрез мобилно приложение „Месинджър“, той се заканил с убийство на Г.И. Заявил му: „Къде си бе боклук, да дойда да те нарежа!“, „Излез, отпред съм, да те заколя!“
Минути по-късно, пред сградата на ОД на МВР - Благоевград на ул. „Владо Черноземски“, Г.В. продължил да го заплашва: „Ела бе, боклук, да те убия!“, „Ще те нарежа на парчета!“ Произнасяйки тези думи, обвиняемият държал в ръката си брадва. Отправените от него закани биха могли да възбудят основателен страх от осъществяването им.
За извършените от него деяния Г.В. е бил задържан и привлечен в качеството на обвиняем.
Към настоящия момент е известно, че мотивите за извършване на престъплението са лични, а подбудите на обвиняемия са свързани с ревност по отношение на бивша интимна приятелка.
Разследването по случая продължава.