Хореографът на ансамбъл "Пирин" Мирослав Димитров ще бъде главен художествен ръководител

Ще заема длъжността до провеждане на конкурс

Със заповед на кмета инж.Томов, за временно изпълняващ длъжността гл.художествен ръководител на ансамбъл "Пирин" е назначен хореографът Мирослав Димитров.

"Това решение е взето след разговор с Димитров, както и с диригента Стоимен Добрев, която се проведе във вторник. Важно е да се подчертае, че по време на срещата пред сградата на община Благоевград част от танцьорите и изпълнителите на ансамбъла проведоха символичен протест, след което внесоха подписка в подкрепа на Мирослав Димитров и Добрев, което предизвика изненада у мен и екипа ми, тъй като никой и никога не обсъждал идеи, свързани с освобождаването им. Нашата среща имаше за цел да се обсъди бъдещето и перспективите пред ансамбъла. Решението за назначаването на Мирослав Димитров на този пост е плод именно на това обсъждане. Много е важно да се разбере, че никой не иска да пречи на работата на ансамбъла, както и това, че повишеният контрол от наша страна е с цел да се въведе известен ред, който да помогне за развитието му, а не за да се "осакатява" съставът, да се уволняват хора и прочее", каза Томов.

Кметът заявява още, че допуска възможността членове на ансамбъл "Пирин" да са въведени в заблуждение, което е провокирало реакцията им и решението да организират протест и подписка. Той е категоричен, че бъдещето на ансамбъла е приоритет както за него, така и за целия екип.

"Бих искал да изясня, че решението ми да определя Димитров за главен художествен ръководител е изцяло на база разговорите, които проведохме, визията за развитие, която той споделя, както и безспорния опит, който има. Всякакви други спекулации по темата са напълно безпочвени и излишни", категоричен е кметът.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"