Избрани Новини

Деца показаха в Балван как се действа при наводнение пред пожарникар №1 гл. комисар Николай Николов

Мисия

18-08-2020, 18:24

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Площадка за реакция при наводнения е изградена край Велико Търново. Новият обект е част от създадения преди няколко години център за превенция спорт, който включва още площадки за противопожарна безопасност, пътна безопасност и приложно колоездене, както и за оцеляване сред природата.
По време на открит урок деца от с. Балван показаха наученото по време на заниманията в детско-младежкия център в селото. Сред гостите бе директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – гл. комисар Николай Николов. Той поздрави организаторите за инициативата и подчерта, че е много важно още от ранна възраст да бъдат формирани знания за правилно поведение в рискови ситуации.
Заместник-кметът Снежана Данева-Иванова приветства децата и подчерта, че центърът за превенция и спорт е пример за качествено и ползотворно партньорство между местната власт, полицията, пожарната, неправителствения сектор и бизнеса. Тя връчи благодарствени грамоти на партньорите на общината.
Площадките в с. Балван са изградени с финансиране от Община В. Търново, осигурено по програма „Местни инициативи“ и в рамките на партньорски проект за превенция, пътна и пожарна безопасност. Инициативата е на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ и Читалище „Нива 1898“, а подкрепа оказват Община Велико Търново, Областната дирекция на МВР, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Съюз на пивоварите в България.
По време на събитието бе отбелязана и 23-годишнината на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)