Избрани Новини

4 досъдебни производства срещу шофьори, хванати в нарушения

В РУ – Ветово е започнато разследване във връзка с установен водач, управлявал автомобил без книжка за пореден път. На 15 август около 10:30 часа в град Глоджево, екип на полицията е извършил проверка на лек автомобил БМВ с русенска регистрация, при която като водач е установен 49-годишен мъж. В хода на проверката на шофьора, униформените са констатирали, че той не притежава свидетелство за управление на МПС и е неправоспособен водач. Допълнителна справка в масивите на МВР показала, че 49-годишният управлява МПС в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на автомобил без книжка, с влязло в сила наказателно постановление през май тази година. Констатираното от служителите на районното управление е документирано, материалите по случая са предадени на разследващ полицай и е образувано досъдебно производство  за престъпление по чл.343в, ал.2 от НК.         

На 14 август около 14:00 ч. в района на ГКПП "Дунав мост" е бил спрян за проверка товарен автомобил марка "Мерцедес" с русенска регистрация, при която се установява че водачът /42 г./ управлява в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на СУМПС. Екип на пътна полиция е документирал случая, материалите по него са предадени на разследващ полицай и срещу 42-годишния е започнато бързо производство за престъпление по чл.343в, ал.3 от НК.         

На 15 август около 00:05 часа в Русе на бул. България пътни полицаи са спрели за проверка лек автомобил марка "Мазда"с русенска регистрация, управляван от 47-годишен мъж. На водача е била направена проба с техническо средство за употреба на алкохол, при която уредът е отчел положителен резултат от 3,39 на хиляда в издишания въздух. Мъжът е задържан и конвоиран до медицинско зъведение, където е дал кръвна проба и последвалият анализ на пробата е показал концентрация от  3,37 промила. Срещу 47-годишният мъж е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.          

На 15 август около 02:00 ч. в гр. Русе на ул. Борисова, полицейски екип от Първо РУ е извършил проверка ва лек "Мерцедес", който се е движел в посока към гарата. Униформените са изяснили, че водач на колата е 61-годишен мъж, който не предоставил на служителите свидетелство за управление на МПС. При направена справка се е оказало, че на въпросния мъж никога не е издавано СУМПС, управлява в срока на наказване по административен ред, а колата, която кара не е надлежно регистриран на територията на страната, а поставените регистрационни табели са издадени за друго МПС с марка "Рено". Всички констатирани нарушения са документирани от пътни полицаи и материалите по случая са предадени на разследващ полицай. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.343в от НК и по чл. 345 от НК.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов