Избрани Новини

Направи се първа копка за изграждане на Контролно-информационен пункт "Седемте Рилски езера“

Общата стойност на дейностите по изграждането е в размер на 497 381,15 лв. без ДДС

Вчера бе даден официален старт на дейностите по изграждане на Контролно-пропусквателен пункт „Седемте Рилски езера“. Церемонията, която се състоя в района на хижа „Рилски езера“, бе уважена от народния представител Радослава Чеканска, кметът на Сапарева баня Калин Гелев и министър Емил Димитров, които оказаха съдействие за стартиране на проекта. На събитието присъстваха и Виктор Янев, представители на МОСВ, на НП „Рила“, на Планинска спасителна служба и на екипа по проекта.
Водосвет за успешен старт и здраве отслужи архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски. Веднага след това министърът на околната среда и водите Емил Димитров направи първа копка на Контролно-информационния пункт „Седемте Рилски езера“ /КИП/.

Общата стойност на дейностите по изграждането на обекта е в размер на 497 381,15 лв. без ДДС. Средствата са осигурени от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.
Необходимостта от изграждане на Контролно-информационен пункт в близост до хижа "Рилски езера" се обуславя от големия интерес и увеличаване броя на посетителите в района на циркуса на Седемте рилски езера. Със създаването на пункта ще се постигне по-ефективна контролно-охранителна дейност и управление на туристопотока.
Предвидено е в част от сградата на КИП да се предоставят помещения за база на Планинската спасителна служба при БЧК с цел да се осигури целогодишно дежурство от планински спасители за по-бърза и своевременна реакция при обезпечаване на пострадали туристи.Топ Новини

Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май