Избрани Новини

Порой превърна Благоевград във Венеция

Наводниха се улици, кръстовища и мазета

"Засега май ще се размине по-голямата пакост, но донякъде ми замириса на детството и паметта ни от юни 1954. Добре, че коритото на реката е доста по-голямо и няма натлачена стена и бистришки "язовир" над града", написа бдителен благоевградчанин на страницата си във Фейсбук.

Наводнени мазета, жени с кофи - изнасящи вода от тях, "удавени" улици и кръстовища, запушени шахти и калножълта мътна вода, течаща на воля из улиците - това бе днешният Благоевград в късния следобед след слънчевото утро на светлия празник Успение Богородично.

Нищо чудно, че по-възрастните си припомниха страшното наводнение през 50-те години на миналия век, когато загина и човек. Пороят беше силен, продължителен, гръмотевичен и примесен със ситен град.

Засега, слава богу, не се е чуло за удавени хора, но за наводнени коли, които пороят отнесе из улиците, за наводнени мазета, пълни с боклуци, донесени от водата - да. Екипите на пожарната в града работят и в момента по сигнали, отводняват мазета и отстраняват тиня, камъни и откършени от бурята клони.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов