Избрани Новини

Антъни Иванов започва тренировки със световната сензация Джоузеф Скулинг

Спорт

09-08-2020, 12:15

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Двамата ще се готвят заедно в продължение на година в САЩ, където Антъни се прибра преди дни

Сензацията в световното плуване Джоузеф Скулинг ще бъде партньор в тренировките на най-добрия българин Антъни Иванов, информира специализираният сайт bgswim.com.

Двамата ще се готвят заедно в продължение на година в САЩ, където Антъни се прибра преди дни. Плувната ни надежда изкара коронавирус у нас, но тестовете, които е дал при пристигането в Щатите са негативни.

Сингапурецът Скулинг влезе в историята на плуването, след като на Олимпиадата в Рио 2016 победи идола си Майкъл Фелпс и спечели златото с олимпийски рекорд на 100 м бътерфлай.

Двамата с Иванов ще тренират в басейна на университета Вирджиния Тех, където в края на месеца българинът ще започне третата си година. Първият семестър ще е онлайн, но това няма да се отрази на тренировките във вода.

Антъни се зарази във Велико Търново, като нямаше симптоми, но предпочете да остане в Инфекциозна болница в София, за да е сигурен, че всичко ще е наред.

Сега Иванов се надява да извлече максимума от сътрудничеството си със звезда като Скулинг, за да стигне до своята мечта - олимпийски финал на 200 м бътерфлай в Токио на игрите, които бяха отложени за догодина.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)