Избрани Новини

Кампанията "Не си сам“ подкрепи 187 синдикални членове, заразени с COVID–19

С по 350 лв. са подпомогнати 74 заболели медицински служители

Благотворителната кампания на КНСБ „Не си сам“ подпомогна до момента 187 синдикални членове, заразени с COVID–19. Общата изплатена сума е 48 хил. лв.
Акцията стартира на 1 май и цели да окаже финансова или материална помощ под формата на продукти, лекарства, медицински пособия и др., които синдикалният член заяви. Реализира се съвместно с „Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов“, федерации на КНСБ и регионалните съвети в страната.
Към настоящия момент засегнати от заразата са общо 202 синдикални членове от 18 области, 24 населени места и 41 предприятия и учреждения.
Част от основните членове на КНСБ разполагат с действащи фондове за подпомагане. Според утвърдените правила за изплащане на помощи, за кампанията „Не си сам” Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” помага на членове от сектори, в които не са сформирани през годините фондове за социална помощ и не са предвидени други механизми за подпомагане. Финансовите средства се набират чрез целеви дарения по обявената банкова сметка на фонда.
Федерация на синдикатите от здравеопазването на КНСБ поема изцяло изплащането на еднократни помощи за заболелите си членове. До момента от ФСЗ са изплатени 25 900 лв., като са подпомогнати с по 350 лв. 74 заболели медицински служители от болниците в Бургас,  Пазарджик, Плевен, Смолян, Ямбол,  УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“, Център за спешна медицинска помощ – София, Детско и училищно здравеопазване – София, РЗИ –  Благоевград.
От Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” са изплатени помощи на 113 членове на КНСБ в размер общо на 17 600 лв. Федерация на независимите синдикални организации от леката промишленост осигурява допълнителна помощ от 50 лв. за членовете на федерацията към изплатената помощ от благотворителния фонд. От ФНСОЛП са доплатени над 3 хил. лв. за 75 членове. От Федерацията на независимите синдикати от държавното управление и Национален браншов синдикат „Водоснабдител” са добавени още 1300 лв. помощи за членове на двете федерации.
В подкрепа на заболели членове в благотворителния фонд са постъпили близо 20 хил.лв. С дарения са включиха няколко от основните членове, регионални съвети и синдикални организации на КНСБ:  Синдикатът на българските учители, Федерацията на независимите синдикати от държавното управление, Федерация на независимите синдикати на миньорите, Съюза на транспортните синдикати в България, Федерация на независимите синдикати в земеделието, Федерация на независимите синдикални организации от леката промишленост, Федерация на синдикатите от Военнопромишления комплекс, Национален банков синдикат, Регионален съвет на КНСБ – Перник, Регионален съвет на КНСБ – Бургас, Регионален съвет на КНСБ – Добрич, Синдикални организации на КНСБ при „Аурубис България”, „Елаците мед”, Общински съвет – с.Лесичово, КЦМ, „Каолин” ЕАД , „Пристанище Лом”, Община Алфатар, Общински КС на СБУ при ДГ 17, СО на КНСБ при „Защитени жилища за лица с умствена изостаналост” и други синдикални организации и физически лица.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов