Пламнали сухи треви отново вдигнаха на крак плевенските пожарникари

Небрежната работа с огън е причинила инцидентите

Екипи на РДПБЗН – Плевен през вчерашния ден са гасили запалени сухи треви, нискостеблена растителност и храсти в град Кнежа на улица „Софроний Врачански”,  в село Телиш на улица  „Шипка”, в землищата на град Червен бряг, край Никопол в местността Разсадника, край град Левски – зад стадиона, село Комарево до моста. В 10:40 часа в РСПБЗН – Кнежа е постъпил сигнал за пожар в стърнище в землището на град Искър в местността Въртопа. Спасени са фураж (окосен и/или небалиран) – 3 дка и царевичен блок – 50 дка.

В 15:38 часа служители от РСПБЗН – Кнежа са отреагирали на сигнал за пожар в стърнище и суха трева в местността Общински геран край града.  Спасени са царевичен блок – 100 дка и слънчогледов блок – 80 дка.

В 18:35 часа в Оперативния център на РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в стърнище и фотоволтаици в землището на село Милковица до соларния парк. Пожарът е в следствие от запалено стърнище в съседство с парка. Унищожена е ел. инсталация на соларния парк. Бързата реакция на огнеборци от РСПБЗН – Гулянци е спасила соларен парк – 175 дка.

Небрежната работа с огън е причинила инцидентите, а огнеборците са успели да локализират и загасят пламъците, преди да обхванат големи площи.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"