Ново огнище на коронавирус – 60 заразени в шивашки цех

Огнището на коронавирус е в Разлог

Ново огнище на коронавирус има в Благоевградска област. 60 души са заразени в шивашки цех в Разлог, а от тях само двама са с изразени симптоми, съобщи пред БНР кметът на общината Красимир Герчев.
"Предприети са мерки по карантиниране на хората, затваряне на предприятието, дезинфекция и всички стъпки, които органите на РЗИ дават като предписание. Това е обяснението. В този цех работят хора от община Белица, община Якоруда, от Разлог, от селата. Тези 60 човека, които са диагностицирани, да не предадат по нататък тази инфекция, защото действително много са като бройка", коментира Герчев.
С новото огнище на коронавирус в Благоевград е регистриран рекорден брой новозаразени за последното денонощие. Случаите са 97, като 60 от тях са на работещи в шивашкия цех, коментира тази сутрин и националният здравен инспектор доц.Ангел Кунчев. Този антирекорд поставя областта на първо място в страната.
Заради огнището на коронавирус в Разлог и прилежащите села временно е затворена детската градина в с.Бабяк.
Голяма част от инфекциозните отделения в областта вече са запълнени, а медицинският персонал изнемогва, твърди д-р Петър Георгиев, директор на Белодробна болница-Благоевград. Заради увеличения брой на заболели в областта, лечебното заведение има готовност да бъде преструктурирано и да поеме лечението само на пациенти с коронавирусна инфекция.
От Общинския кризисен щаб обявиха готовност за разкриване на полева болница, но няма персонал, който да обслужва пациентите.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"