Избрани Новини

МЗ ще закупи нови апарати за дихателна реанимация за общинските болници

УС на НСОРБ проведе работна среща с новия министър на здравеопазването

Кметът Димитър Бръчков, член на УС на НСОРБ, участва в работна среща с новия министър на здравеопазването.
Срещата с министъра на здравеопазването проф.Костадин Ангелов премина конструктивно, делово и със заявка за ползотворно сътрудничество. В офиса на НСОРБ той разговаря с представители на НСОРБ: зам.председателите на Управителния съвет Донка Михайлова (кмет на Троян), Иво Димов (кмет на Димитровград), Хасан Азис (кмет на Кърджали), членовете на УС  д-р Емил Кабаиванов (кмет на Карлово), Ивайло Симеонов (кмет на Елин Пелин), Димитър Бръчков (кмет на Петрич), и председателите на две постоянни комисии на НСОРБ – по здравеопазване и по местни финанси, бюджет и общинска собственост – д-р Дарин Димитров (кмет на Търговище) и Дончо Барбалов (зам.кмет на Столична община). В срещата участва и зам.министърът на здравеопазването Жени Начева.

„В работата си ще следвам принципа да съгласувам с НСОРБ всички въпроси, касаещи общинските болници, тяхното финансиране или разпределение на средства за тях“, каза проф.Ангелов. Представителите на сдружението изложиха основните въпроси, по които се надяват да получат подкрепа от министерството. В полето на дискусията бяха поставени теми като увеличаване броя на здравните медиатори в общините, подкрепа за болниците в отдалечените и погранични райони, допълнително финансиране на болниците със структури по инфекциозни болници, в които попада МБАЛ „Югозападна болница“, заплащането на медицинските специалисти в общинското училищно и детско здравеопазване.

На срещата със здравния министър стана ясно още, че МЗ ще закупи и предостави нови апарати за дихателна реанимация за общинските болници.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов