Избрани Новини

Две детски градини и училище в Гоце Делчев са напълно обновени и модернизирани със средства от ОПРР

В Гоце Делчев предстои да стартират проекти за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова заедно с кмета на община Гоце Делчев  Владимир Москов и председателя на Общинския съвет Димитър Балтаджиев откриха обновената детска градина „Радост“ в града. Детското заведение е част от проекта „Обновяване на образователната инфраструктура в гр.Гоце Делчев“, финансиран от Оперативна програма  „Региони в растеж 2014-2020 г.“ с над 6.1 млн.лв. По него е ремонтирана и детска градина „Калинка“, обновява се и  Основно училище „Гоце Делчев“, което предстои да бъде официално открито.  
Детска градина  „Радост“ е строена през 1967 г. и оттогава до днес са ѝ правени само козметични ремонти. След инвестицията по ОПРР сградата е напълно модернизирана  с цялостен външен и вътрешен ремонт и модерно дворно пространство, доставено е съвременно оборудване и обзавеждане за всички помещения, включително интерактивна учебна техника .  
Заместник-министър Николова изрази задоволството си от резултата, който вижда и положените усилия от местната власт, ръководството на градините и изпълнителите. „Отчитам поредните успешно реализирани цели, свързани с промяната на начина и качеството ни на живот, обновяването на околните пространства и грижата за образованието на нашите деца. С тези проекти ние подобряваме качеството на образователния процес и ранното детско развитие. Важно е да вложим максимални усилия за придобиване на знания още в ранна възраст, за да постигнем интелигентно общество, обградено от знания и търсещо развитие“, посочи Деница Николова.
Тя информира, че в Гоце Делчев предстои да стартират проекти за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради и модернизиране на инфраструктура за социални услуги. В тях от ОПРР ще бъдат вложени почти 5 млн.лв.
„За последните 7 години в община Гоце Делчев са инвестирани над 40 млн.лв.  за подобряване на инфраструктурата и градската среда по линия на европейските програми за регионално развитие, управлявани от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. В програмния период 2021-2027 г. общината ще продължи да бъде бенефициент и по новата програма за регионално развитие, като приоритет за региона ще бъде привличането на бизнеса в съвместни проекти, с които да се стимулира повишаване качеството на живот на хората“, каза още Николова.
В знак на уважение кметът на общината й връчи почетния знак на Гоце Делчев и книга, посветена на патрона на града.
По време на посещението си заместник-министърът инспектира и реновираната детска градина „Калинка“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)