Избрани Новини

Белязаха с кръв конференция на БСП в Банско!

Георги Бориков съборен на земята, ударен с юмрук в корема, Костадин Дурчов твърди: Наръгаха ме..

Текст на Struma.com

Грозен екшън се разигра преди отчетноизборната конференция на БСП в Банско. Физически сблъсък между бившия председател на партията Костадин Дурчов и Георги Бориков, дългогодишен председател на партията в първите години на демокрацията, беляза началото на дългоочакваната червена конференция.

Свидетели на инцидента разказват, че като делегати на конференцията били събирани хора от кол и въже, които да опорочат избора на председател, имало дори и делегати от Симитли.

Предвид тези слухове, Бориков  поискал да погледне списъка с делегатите, изваден на масичка пред залата и охраняван от червена другарка. В момента, в който той се приближил и пожелал да вземе списъка, за да го прегледа, изневиделица изскочили Костадин Дурчов, сегашният председател Благой Милев и разни техни хора.

„Дурчов вероятно е помислил, че съм взел списъка и съм го скрил в чантичка за лаптоп, която носех“, разказа пред Struma.com Г. Бориков.

„Започна да ме бута и дърпа зверски. Аз не пусках чантата си, защото смятам, че е унизително подобно поведение, някой да ми рови в нея. Паднах на  земята, намесиха се други и ни разтърваха, някой  ме удари в корема, имаше разни момчета, които приличаха на мутри, но в един момент почувствах силен удар и с мъка се изправих.

Минути по-късно Дурчов се разкрещя, че някой го наранил с остър предмет, някой го наръгал, това е ситуацията. Аз напуснах конференцията в знак на протест, че мандатната комисия дори не прочете възражението, което съм написал по отношение на делегатите.

Това не е БСП, това е ООД, роднинско фирмена партия на хора, които правят всичко възможно отново да се докопат до властта. Затова и делегатите са събирани отвсякъде“, каза още Георги Бориков.

След него конференцията са напуснали още около 30 души. Бориков, който винаги е заемал ръководни постове в БСП,  предположи, че всичко е игра на Дурчов, който беше председател 2 мандата и понеже по устав не може да е повече председател, е напуснал по лични причини, и като му изтече едногодишния срок, иска пак да се върне на председателския пост.

Банскалии, членуващи от години в БСП твърдят, че крамолите в БСП Банско се дирижират от гоцеделчевски депутат, във върховете на управлението на БСП, който иска да сложи ръка и да има влияние върху процесите в столетницата в курортния град. Откакто този човек се намесил в БСП Банско крамолите не стихват.

След разпрата  конференцията е продължила. 

П. ПетроваТоп Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)