Избрани Новини

Всяко училище ще има готовност за онлайн обучение наесен

Епидемиолози ще правят анализи на съответното училище със заразени деца.

Училищата ще бъдат максимално дезинфекцирани и проверявани. Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев пред Нова телевизия по повод началото на следващата учебна година.

"Учебната година ще стартира присъствено, но всяко училище ще има готовност и план за преминаване към обучение в електронна среда, като превключването би отнело от 2 до 5 учебни дни. Ние ще имаме препоръки към училищата", обясни още Красимир Вълчев. "Ако има 1-2 болни деца от един клас, най-вероятно само класът ще минава на работа в електронна среда. Ако са повече обаче и от различни класове, цялото училище ще се затвори за известно време", обясни още министърът, допълвайки, че това ще зависи от анализ на епидемиолозите. 

По думите му училищата са относително безопасна среда.

"Учителите в училищата, които преподават на няколко класа, трябва да бъдат непрекъснато тествани. При всички случаи ще живеем в ограничения, ще е трудно и за учителите, за които ще се наложи да преподават и онлайн, и в клас, както и за непедагогическия персонал, който нонстоп чисти и дезинфекцира", коментира още  Красимир Вълчев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов