Избрани Новини

Петричанка ще участва в конкурса за изпълнители на "Пирин Фолк“ - Сандански

Виолета Шенкова ще изпълни на живо песента "Вяра, Надежда, Любов“

Представяме ви поредния участник в Конкурса за изпълнителско изкуство на „Пирин Фолк“ - Сандански 2020.

Виолета Шенкова е родена на 11.11.2002г. в Петрич. Ученичка е в 11 клас на Профилирана гимназия „Пейо Крачолов Яворов“, математическа паралелка с разширено изучаване на информационни технологии и английски език.
От малка има разностранни интереси, сред които са спорт, спортни танци и английски език, но най-голямата й слабост и страст е музиката. Тя я съпътства неизменно и навсякъде.
Пее от малка, но първото й участие на музикална сцена е в СУ „Никола Вапцаров“ през 2015 г. - участва в конкурс за таланти на училището, който се провежда всяка година и печели второ място. Следват и други участия, с които печели награди, дипломи и грамоти.
През 2015 г. участва в XVI-тия международен фестивал „Утринна звезда“-Банско, както и в V-тия конкурс „Звезди в радиото“-Благоевград. През 2016г. пее в Охрид, Република Северна Македония на X-тия международен фолк фестивал „Разиграно оро“. През 2017 г. се явява на кастинг за „Детски Пирин Фолк“, но не успява да се класира.
От 2018г. е възпитаничка на Таня Точева, която е ръководител на ВС „Сгушена звездица“.

В Конкурса за изпълнителско изкуство на „Пирин Фолк“ Сандански 2020 Виолета участва като първа резерва поради отказ от участие на Яница Герова.
Виолета Шенкова ще изпълни на живо песента „Вяра, Надежда, Любов“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов