Избрани Новини

Знаменната група на ВВВУ "Георги Бенковски" предаде знамето на следовниците си

Това стана на специална церемония в присъствието на Началника на ВВВУ бригаден генерал Юлиян Радойски

Знамето на ВВВУ "Георги Бенковски" носеха с чест и достойнство, випускниците старшина Милен Симеонов, старшина Евгений Христозов и старшина Христо Бикяров.

Първата знаменна група на възстановеното училище! С личния си пример, отношението и поведението си към живота в авиационното семейство защитиха доверието на колегите си и командването да носят светинята на ВВВУ – знамето!

Тримата авиоинженери и след няколко дни лейтенанти от ВВС на Българската армия сами избраха тези, на които да предадат знамето. Това стана на специална церемония в присъствието на Началника на ВВВУ бригаден генерал Юлиян Радойски, ръководството на Училището, преподаватели, командири и курсанти.

Милен Симеонов с вълнуващ жест и слова предаде знамето на първокурсника курсант Атанас Тодоров, специализация "Радиоелектронно оборудване на летателните апарати". Асистентки на знаменосеца са второкурсничките мл.сержант Снежана Николова, специализация "Авиационно оборудване" и мл.сержант Елена Пройчева, специализация "Радиоелектронно оборудване на летателните апарати".

Предвидена е и дублираща знаменна група в състав: Божидар Гушев и Ивайло Захариев – специализация "Летец-пилот" и Мартин Симеонов, специализация "Авиационно оборудване".

Ритуалът ръководи полковник доц. д-р Мануш Христов, с участието на Представителния духов оркестър на ВВС с диригент майор Михаил Младенов.
Първото сериозно изпитание пред новата знаменна група ще бъде производството на Випуск 2020 "Добруджански" на 31 юли.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов