Избрани Новини

Министър Димитров провери запълването на язовирите "Студена“ и "Дяково“

Инспектира и работата по възстановяване на водоподаването от извор "Врелото“ за Радомир

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров посети язовирите „Дяково“ и „Студена“, за да  провери степента на запълване и готовността им за осигуряване на питейно-битово водоснабдяване на населението през следващите месеци.
Наличният обем в язовир „Дяково“ към момента е 28,577 млн. куб.м. Наличният полезен обем за използване за питейно-битово водоснабдяване е 20,577 млн. куб.м, което е най-високият процент на запълване през последните 25 години. Това осигурява питейно-битовото водоснабдяване от язовира за следващите 3 години.
В язовир „Студена“ наличният обем е 21,675 млн. куб.м, а полезният обем за използване за питейно-битово водоснабдяване е 19,275 млн. куб.м. Министър Димитров инспектира и работата по възстановяване на водоподаването от извор „Врелото“ за Радомир. Предстои монтиране на измервателно устройство на помпена станция „Крапец“ с цел стриктен контрол на подаваните водни количества.
Предстоят и проверки по график на язовир „Панчарево“, ВЕЦ-овете „Пасарел“ и „Кокаляне“, водолазен оглед на стената на яз.„Искър“, както и състоянието на язовир „Бели Искър“, който водоснабдява София и Перник.
Днес министър Димитров ще посети и района на аварията на газопровода България-Гърция край с.Кулата с цел установяване на евентуални екологични щети.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)