Избрани Новини

Втори ден продължава състезанието "По пътя на римляните"

Сред първите петима финиширали българи вчера бе Станимир Чолаков

Втори ден продължава едно от най-значимите спортни събития в България. За трета поредна година екипът на хотел "Хот Спрингс" в село Баня, съвместно с фирма "Долчини" и със съдействието на Община Разлог провеждат международното колоездачно състезание „По пътя на римляните 2020“.
Участват национални и регионални професионални отбори от над 13 националности – България, Сърбия, Гърция, Испания, Полша, Италия, Швейцария, Словакия, Франция, Великобритания. Въпреки ограничителните мерки и трудностите в организиране на трансфери поради епидемиологичната обстановка в страната ни, в състезанието участват и отбори от Украйна и Казахстан.

Първият ден от състезанието започна със слънце и завърши в проливен дъжд. Чуждестранните отбори доминираха в състезанието, а сред първите петима финиширали българи бе Станимир Чолаков. Като лидер на отбора и доказал се във времето професионалист, той още веднъж показа, че с дисциплина, целеустременост, хъс и желание за победа, винаги ще си на върха.
Заключителният втори етап от международното колоездачно състезание ще се проведе днес по маршрут Баня – Банско – Добринище – Елешница – Баня – Банско. В 4 последователни обиколки ще се измине разстояние от над 150 км. Състезателите ще стартират отново в село Баня пред хотел "Хот Спрингс" в 10:00 ч., след което ще се отправят към състезателния старт в Банско, планиран за 10:10 ч. Награждаването на победителите ще се състои в 14:30 в Банско на специално подготвена за целта сцена.
Освен като международно колоездачно състезание, „По пътя н римляните“ е каузата, зад която стоят органзаторите "Хот Спрингс" и "Долчини", които съвместно с двете общини целят да популяризират района на Разлог, Баня и Банско като целогодишна туристическа дестинация.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов