Избрани Новини

Откриха модерна оранжерия за канабис в село Парил (снимки)

Намериха и нива, засадена с канабис

Вчера служители от Гранично полицейско управление – Гоце Делчев проведоха специализирана полицейска операция срещу незаконното засяване и отглеждане на наркотични растения.

В местността Шавара, в землището на село Парил, община Хаджидимово, граничните полицаи установили нива с канабис. Те започнали оперативно наблюдение на мястото и към 9 часа вчера са задържали двама мъже на 47 и 50 години от град Гоце Делчев, докато поливали растенията.  Направени са полеви наркотестове. Установени са 159 стръка канабис с височина от 40 см до 220 см с общо тегло 51.490 кг, както и химически препарати и торове, необходими за отглеждане на  растенията.

Граничните полицаи извършили процесуално-следствени действия и в частен дом в с.Парил, собственост на роднина на двамата задържани. При извършеното претърсване е открита изградена инсталация за отглеждане на наркотични растения. Специално пригоденото помещение е оборудвано с хидросистема за поливане, климатична система за поддържане на подходяща постоянна температура, вентилационна филтрираща система, специални лампи за осветление, както и система за обогатяване на въздуха с кислород. Помещението е термо и шумоизолирано.

Общото количество наркотични растения,  открити на двете места, е 267 броя.

Уведомена е районната прокуратура, образувано е досъдебно производство по чл. 354 в, ал.1, по описа на ГПУ - Г. Делчев. Работата по случая продължава.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)