Избрани Новини

С 90% по-малко са телефонните измами спрямо 2019 година, значително са намалели и кражбите

Иван Гешев отбеляза доброто взаимодействие между прокуратурата и МВР

"Спрямо 2017 г. телефонните измами са намели с 94%, спрямо 2018 г. са с 91% по-малко, а спрямо 2019 г. - с 90% по-малко“, изтъкна главният прокурор Иван Гешев на национално съвещание на МВР, посветено на противодействието на битовата престъпност. По думите му, ако само преди три години някой се е осмелил да предположи, че проблемът с телефонните измами може да бъде решен в приемливи граници, това е щяло да изглежда невъзможно.

Гешев благодари на служителите на МВР за издръжливостта и жертвите, които са направили. Той припомни, че когато повечето хора са били по домовете си по време на извънредното положение, полицаите са изпълнявали своя дълг.

"Значително са намалели и кражбите. Днес, например, на територията на цялата страна са извършени само 3 кражби, докато преди е имало дни, в които за 24 ч. те са били 25-30“, допълни Гешев. В тази връзка той отбеляза доброто взаимодействие между прокуратурата и МВР.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов коментира, че често го питат защо с главния прокурор ходят в малки население места при извънредно брутални престъпления.

"Ходим, за да кажем, че обръщаме внимание на детайлите. Няма значение, кой е извършител и кой е пострадал“, увери Иванов. Основното според него е гражданите да имат чувството за сигурност.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов