Избрани Новини

В деня на Света Марина осветиха нов параклис в Сенокос

Бе отслужена празнична литургия и осветен новопостроения параклис

Осветиха новопостроения параклис в чест на Света Марина на свято място в Сенокос. Днес, точно в деня на Света Марина, миряни се събраха в местността при вековния бор на освещаване на новия параклис.
Традиционно, в полите на Пирин, при вековен бор, миряни се събират през юли за празника на Света Марина. Всеки ходи с вяра в доброто и с усещането за магичната сила и енергия на големия бор точно при параклиса. На празника се събират десетки, които вярват в разказите за мястото и за това, че допреш ли се до бора - той пречиства и изцелява.
Тази година миряните бяха посрещнати от нов параклис. Отец Яне отслужи празнична литургия и освети новопостроения параклис и вкусния курбан, който бе раздаден на хората за вкъщи. Обща трапеза нямаше. Днес миряните се събраха, но само за да запалят свещица и да се помолят за здраве. Да запалят свещ дойдоха и основният инициатор и дарител за построяването на божия храм кметът на община Симитли Апостол Апостолов, кметът на Мечкул Цветанка Илчова, кметът на Крупник Иванка Чакалска и кметът на Черниче Георги Стефанов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)