Избрани Новини

15 са новоинфектираните в Благоевградска област

Масово се тестват хора, на които предстои отпуска и пътуване в чужбина

За деня в област Благоевград са регистрирани 15 новоинфектирани лица с Covid-19. За Благоевград и общината потвърдените са 8, грaд Кресна – 1, град Петрич 1, община Гоце Делчев – 2, община Сатовча – 2, Гърмен – 1.
Данните обобщи в интервю за Радио Благоевград д-р Калоян Калоянов, директор на Регионална здравна инспекция – Благоевград. Според него през последните дни в областния център се наблюдава масово тестване на граждани, на които предстои отпуска и пътуване в чужбина. Отделно от това се изследват контактни лица, както и хоспитализирани в болничните заведения с пневмонии. Но като цяло в града има леко покачване на заболеваемостта от COVID-19.
Д-р Калоянов уточни, че най-голямата шивашка фабрика в Югозапада в град Гоце Делчев е затворена от 3 дни. Правят се изследвания чрез пулове, за да се изследват повече хора с един тест. От 1300 човека – около 200 са дали отрицателни проби и ще се върнат на работа след няколко дни. Всички останали работещи, включително и ръководството се изследват, и в момента там са експерти от РЗИ, които оказват методическа помощ. Положителните ще бъдат поставени под карантина.Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов