Избрани Новини

Партията на Слави Трифонов вече е вписана в регистъра

“Ще се явим на избори, когато и да са те”, заяви преди дни шоуменът от Плевен в интервю за БНР

Политическият проект на Слави Трифонов “Има такъв народ” е вписан в публичния регистър на политическите партии. Това съобщи в профила си в туитър сценаристът Тошко Йорданов. В края на юни Софийският градски съд допусна регистрацията, припомня "Труд".

Партията бе регистрирана от втория опит, след като при първия съдът не прие да бъде вписана в регистъра на политическите формации “Няма такава държава”. Причината бе, че в логото й присъстваше националният трибагреник.

В изпълнителния съвет на “Има такъв народ” влизат седем членове - Слави Трифонов, Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев, Виктория Василева, Драгомир Петров, Филип Станев и Александър Вълчев. Трифонов е председател на партията, а негови заместници са сценаристите Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев.

Новата политическа формация се обяви за мажоритарна избирателна система, намаляване на броя на депутатите наполовина (т. е. на 120), въвеждане на електронно гласуване и пряк избор на главния прокурор и на омбудсмана.

“Ще се явим на избори, когато и да са те”, заяви преди дни Слави Трифонов в интервю за БНР. “Искам да кажа на всички, които харесват или не харесват партия “Има такъв народ” - уверен съм, че благодарение на всички вас, това начинание ще има успех”, обърна се към привържениците си Слави Трифонов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов