15 са болните с Covid-19 в МБАЛ - Благоевград

PCR тестовете излизат за ден в болничната лаборатория

„В момента в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Благоевград има 15 болни пациенти с covid-19,  които са в сравнително добро състояние, и 2-ма в реанимация. 22 са леглата в отделението, при евентуално нарастване броят на пациентите имаме готовност за още едно отделение и на този етап няма причини за притеснение“ – това заяви в интервю за Радио Благоевград д-р Огнян Митев, директор на МБАЛ-Благоевград и уточни, че повечето от пациентите са възрастни хора, но има и млади. Няма хоспитализирани деца. Има заразени от медицинския персонал, но не са болни. Те са под карантина вкъщи, но не се налага болнично лечение.
Според д-р Митев през последните дни има повишен интерес към PCR тестовете от граждани, които предвиждат пътуване до Гърция предвид това, че южната ни съседка допуска влизане на български туристи само след отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди пътуването.
„Капацитетът на нашата лаборатория е сравнително добър, така че сме в състояние освен болни, да изследваме и граждани, които имат желание да направят този тест. Резултатът излиза в рамките на деня, стига да няма много тестове, но засега всичко е наред. Лабораторията се намира на третия етаж в поликлиниката“- информира д-р Огнян Митев, директор на МБАЛ-Благоевград.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"