Оставиха в ареста 23-годишен мъж, обвиняем за поръчков побой

При разпознаване пострадалият е посочил без колебание обвиняемия

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Светла Пейчева, определи мярка за неотклонение ,,Задържане под стража”, по отношение на 23-годишния Алекс К. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 13.02.2020 г. в Дупница, в съучастие като съизвършител с неустановено до момента лице и Г.Т. – като подбудител, умишлено, чрез нанасяне на удари с метален предмет в областта на главата, е причинил средна телесна повреда на Х. К. от  Дупница – фрактура на черепа, изразяваща се в разстройство на здравето, временно опасно за живота.
При разпознаване пострадалият е посочил без колебание обвиняемия Алекс К. като едно от двете лица, нанесли му ударите на 13.02.2020 г. вечерта пред входа на блока, в който живее. Припомням, свидетелка на инцидента се е развикала и нападателите избягали с тъмен автомобил. На пострадалия е извършена медицинска интервенция в областта на главата, като към момента той не е напълно възстановен и все още не е ясно какви последствия ще има за живота и здравето му, се посочва в искането на прокурор Даниела Методиева.
23-годишният Алекс К. е неосъждан, с настоящ адрес в с.Негован, Столична община.
Видно от събраните доказателства по делото, а именно множеството гласни доказателства, може да се направи обоснован извод, че извършител на деянието е обвиняемият А.К., пише в мотивите на съда. Касае се за едно тежко по смисъла на закона престъпление. Налице е реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши ново престъпление.
Определението на РС – Дупница, с което по отношение на Алекс К. е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за поръчков побой, може да се обжалва и протестира в 3-дневен срок пред Окръжен съд - Кюстендил.