Избрани Новини

Котаракът Мишо победи в конкурса за най-дълголетна котка в България

Успя да пребори 150 претендента и ще получи парти по случай рождения си ден

20-годишният котарак Мишо спечели първия по рода си конкурс, търсещ най-дълголетната котка в България. Организаторите на надпреварата от PURINA® PRO PLAN® го избраха след финален преглед на кандидатурите на трима участници, навършили 20 години, съобразявайки се не само с възрастовия критерий, но и с възможността на участника да предостави достоверни данни за своите години.
Котаракът Мишо успя да се пребори с други 150 претендента за наградата и ще получи парти по случай рождения си ден, както и безплатна храна за неограничен период от време. Организаторите от PURINA® PRO PLAN® нарушиха регламента и вместо 100 предвидени допълнителни награди, ще дадат подарък на всички котки, включили се в надпреварата - 1,5 кг  храна PURINA® PRO PLAN® и ваучер за профилактичен преглед, които могат да получат в най-близката клиника.
Отвъд забавния елемент, инициативата целеше да докаже, че кастрираните котки живеят по-дълго, тъй като кастрацията е най-добрата превенция на редица заболявания при котките. Дали котаракът Мишо е кастриран? Да! Собствениците му са взели това решение, за да намалят тревожността му, а също и маркирането на територията у дома. За участие в конкурса те предоставиха неговия паспорт с всички профилактични прегледи и имунизации като доказателство не само за годините, но и за доброто му здравословно състояние.
След приключване на конкурса организаторите от PURINA® PRO PLAN® са обнадеждени за нагласите към кастрацията в България, тъй като 80% от всички участници в него са кастрирани. По регламент в надпреварата имаха възможност да се включат котки над 10-годишна възраст, а високият процент затвърждава връзката между кастрацията и дълголетието на домашния любимец.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)