Обвиняем за три кражби остава в ареста

Деянията са извършени в условията на продължаващо престъпление и опасен рецидив

Окръжен съд - Кюстендил потвърди взетата по отношение на 43- годишния Антон М. от Бобов дол мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и отхвърли жалбата му срещу определението на РС - Дупница. Съдът счете, че макар и на този ранен етап от разследването, може да се направи обосновано предположение за съпричастност на лицето към извършване на тежко умишлено престъпление – 3 кражби. Деянията са извършени в условията на продължаващо престъпление и опасен рецидив. Има реална опасност и от извършване на друго престъпление, се посочва още в мотивите на съда.
Антон М. е обвиняем за опит и за отнемане на чужди движими вещи. На 29.02.2020 година от жилище в бл.14 в Бобов дол е отнета парична сума в размер на 380 лв. На 15.04.2020 г. от газостанция е отнет петжилен меден проводник, с дължина 13 м на стойност 7,15 лв. На 2.05.2020 година от кафе-аперитив  в централната градска част, в съучастие като съизвършител с Иван Г., Антон М. е направил опит да отнеме уеб камера с usb кабел, монетник, стъклени бутилки с алкохол, парична сума в размер на 16,48 лв. или чужди движими вещи на обща стойност 76, 84 лв., като опитът е останал недовършен поради пристигане на служители на РУ- Бобов дол. Обвиняемият е извършил престъпленията при условията на опасен рецидив, осъждан е 17 пъти, в това число и на „лишаване от свобода“.
Определението на Окръжен съд - Кюстендил, с което по отношение на Антон М. е потвърдена мярка за неотклонение „Задържане под стража“, не подлежи на обжалване и протестиране.