Избрани Новини

Спешно заседава Областният оперативен щаб за борба с коронавируса

Предприемат се нови мерки във връзка с епидемията

Днес областният управител на област Благоевград Бисер Михайлов свика спешно заседание на Областния оперативен щаб за борба с коронавируса.
По време на заседанието бе констатирано, че всички вътрешни отделения в болниците МБАЛ Благоевград, МБАЛ „Иван Скендеров“ Гоце Делчев, МБАЛ Разлог, МБАЛ Югозападна болница и МБАЛ „ПУЛС“ имат готовност за прием на пациенти с Ковид-19.
По отношение на изпълнението на Заповед №РД-01-393 на министъра на здравеопазването, издадена по-рано днес, и с оглед ограничаване разпространението на коронавирус инфекцията на територията на областта, Областният оперативен щаб взе решение да бъде отложено провеждането на Празника на с.Делвино и освещаването на черквата „Св.Неделя“, планирано за 11.07.2020 г.
Беше взето решение да бъде допълнена т.6 от същата Заповед, която касае преустановяване на провеждането на групови празненства с присъствие над 30 човека на открито и на закрито, като освен сватби, кръщенета и други празненства, се допълват и празници на населени места и други срещи с подобен характер при спазване на разпоредбите на заповедта.
Поради повишения брой нови случаи на инфектирани в област Благоевград, беше взето решение Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания, в Благоевград да започне прием на пациенти с Ковид-19, като за целта в рамките на следващите няколко дни ще бъдат предприети необходимите мерки за привеждането на болничното заведение в готовност за прием на пациенти с коронавирусна инфекция.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов