Избрани Новини

Двете новородени лъвчета от благоевградския зоопарк са във ветеринарна клиника в София

Започва разширяване на клетката, в която ще бъдат настанени

Двете лъвчета, които се родиха в зоопарка в Благоевград, от миналият петък вече са в столична ветеринарна клиника, където за тях ще се погрижат специалисти. Целта е, докато са там, да бъдат положени всички необходими медицински грижи, за да се съхрани живота и здравето им.
Междувременно Община Благоевград започва ремонт и разширяване на клетката, за да се осигури място за лъвчетата, когато се приберат. Кметът Румен Томов и тази сутрин направи оглед на място на зоопарка и клетката на лъвовете, до която ще се изгради новата, която ще приюти малките лъвчета.
„Както заявих и вчера, има хора, които проявиха интерес и желание да осиновят лъвчетата. Те ще ни помогнат финансово, за да им създадем условията, които са им необходими, за да живеят и растат в нашия зоопарк", каза  Томов.
Той обясни още, че вече е разпоредено да се полагат специални грижи и за лъвицата, както и  да й се осигури подходяща храна, за да укрепне след раждането.
„Ще се консултираме за всичко, което касае отглеждането на лъвчетата с Фондация „Четири лапи“, както и с други организации, които имат експерти и опит, за да им осигурим най-добрите условия. Надявам се, че съвсем скоро те ще радват децата на града", допълни Томов.
Община Благоевград е благодарна на хората, които изявиха желание да помогнат и предоставя банкова сметка, в която всеки, който има желание и възможност, може да дари средства за създаването на по-добри условия за живот на новите обитатели на зоопарка в Благоевград:
Сметка
BG87 SOMB 91308413725344
Получател
Община Благоевград
Основание за плащане
За лъвчетатаТоп Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)