Наградиха децата-участници в конкурса "Спортът е здраве за духа и тялото"

Конкурсът бе организиран по повод Световния ден за борба с наркоманиите

Днес в парка пред Историческия музей в Разлог кметът инж.Герчев връчи наградите на участниците в конкурса, организиран от МКБППМН - „Спортът е здраве за духа и тялото". Конкурсът бе организиран по повод 26.06. - Световен ден за борба с наркоманиите. Целта бе деца и младежи да направят снимки, колажи или нарисуват своето преживяване сред природата - в планината, на реката или където обичат и покажат как със спорт в духа на феърплей и състезателност са активни, отговорни, и спортът е здраве за духа и тялото.

На събитието присъства и председателят на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни инж.Гърменов, учители, родители на деца, които участваха в инициативата.

Обществените възпитатели Мария Костадинова, Лина Пъргова и Калина Ергина, по чиято иницатива се проведе начинанието, благодариха на децата, които рисуваха, снимаха и отразяваха своите занимания сред природата, как обичат да спортуват и активно да се занимават с дейности на открито.
"Уважаеми родители и учители, мили деца бяхте впечатляващо активни, инициативни и най-вече задружни. В изпратените от Вас снимки и рисунки на тема "Спортът е здраве за духа и тялото“ - спорт на открито, игри сред природата показахте, че сте чудесни млади спортни таланти, и истински обичате разходки в гората и планината!

Аплаузи за родителите и учителите, които вдъхновиха децата и се включиха с тях в това начинание заедно, навън сред природата със спорт да покажем, че духът е здрав, когато тялото е силно укрепено в спорт и игри.
За нас, обществените възпитатели към МКБППМН в община Разлог е мисия да помагаме на децата да участват в инициативи, прояви и събития, които дават възможност да покажат творчески потенциал, да бъдат активни, и заедно в екип да участват и побеждават. Този конкурс показа, че децата на Разлог обичат природата, уважават спорта и са активни и отговорни с мисъл за околната среда, и посветени на физическата дейност - колоездене, волейбол, тенис, бягане и др."
Кметът инж.Герчев оправи своят поздрав към участниците за това, че посвещават свободното си време на разходки и преходи в планината и грижа за природата, на младите спортисти, които показаха, че спортът наистина е здраве за духа и тялото.

Церемонията по награждаването бе организирана с помощта на директора на Историческия музей Христина Манова, която е и организатор на обичани от малки и големи летни занимания за деца.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"