Село Баня - предпочитаната дестинация за спа ваканция, отбеляза своя празник

Повече от 30 деца твориха върху асфалт

Село Баня - предпочитаната дестинация за спа ваканция, разположено в сърцето на Разложката котловина, отбеляза своя празник.

В два поредни дни, на 3 и 4 юли, с рисунка на асфалт и туристически обиколки из двете Стари бани - Римската и Турската, в Баня отбелязаха "Празника на моето село", който по традиция се чества всяка първа събота на месец юли.

Повече от 30 деца твориха върху асфалт в пространството около Старата Българска баня. Те демонстрираха своя талант и въображение, рисувайки на тема "Моето семейство и Баня". Кметство Баня и НЧ "Просвета-1908" зарадваха малките художници с тематични подаръци и грамоти.

В петъчната вечер кметът на село Баня Магда Първанова, връчи наградите на участниците във фотоконкурса "Баня през моя обектив", който също бе посветен на тазгодишния празник.

Голямата награда грабна Николай Колчев, чиято снимка на мома и ерген, пременени в красиви носии от Разложкия край, събра 527 харесвания в социалната мрежа.

Кметът на община Разлог инж.Герчев беше гост на мероприятията, организирани за празника на курортното село.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен