Две усмихнати череши посрещаха гости и туристи в Кюстендил

24 читалища аранжираха свои щандове от черешови произведения

Тазгодишното 13-то издание на "Празника на черешата" в Кюстендил бе отменено дни преди официалното му откриване. Причината бе усложненото епидемично състояние в Кюстендилска област.
Въпреки невъзможността празникът да протече в пълния му вид, някои
от предвидените елементи бяха проведени на различни места в града и околностите.
Кюстендилци и гости на града имаха възможност да закупят екологична черешова продукция директно от производителите, както и ръчно направени сувенири, бижута, аксесоари и облекла от местните занаятчии.
24 читалища от Кюстендилска община аранжираха и представиха своите щандове от черешови произведения пред сградите си. Без да бъдат оценявани и класирани в иначе провеждащия се ежегодно конкурс.
Институтът по земеделие представи традиционната си изложба, но този път не на площад "Велбъжд", а в двора на института.
Бе реализиран проект на школата „Новите майстори“ - „На една череша дистанция“, който преобрази площад „Велбъжд“ в духа на празника.
А за посетители на Кюстендил, които въпреки всичко пристигнаха за празника с надежда събитието да се проведе, остана възможността да си направят снимка с две усмихнати череши - символ на емоционалната 2020 година!
Организатори на събитието са: Община Кюстендил, Институт по земеделие-Кюстендил и Сдружение по туризъм - Кюстендил.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен